Låt släkten veta var de ska stå vid studentutsläppet

Vid studenten finns ofta många tider att passa, saker att fixa och en nervositet som spökar lätt under ytan. Något som är ganska lätt att tappa bort i sammanhanget är att berätta för släkten var någonstans de ska stå vid utsläppet.

I folkhavet är det lätt att tappa bort varandra
När hela ytan utanför gymnasieskolan är full av människor är det svårt att finna varandra om man inte på förhand har gjort upp om var man ska mötas. Stressen ökar om man inte hittar sina nära och kära, samtidigt som klockan tickar för när man ska samlas vid studentflaket för att åka genom stan med klassen.

Många skolor har redan placerat ut skyltar med klassens namn på, så att föräldrar och anhöriga vet att de ska gå till skylten SP3A om just det är den klass som studenten gått. Som student ska man då dubbelkolla med föräldrar och anhöriga att de med säkerhet vet vilken klass man går i. Att de vet att man läser samhällsprogrammet hjälper inte om det finns flera klasser som läser samhällsprogrammet, och dessa är utplacerade på olika uppsamlingsplatser vid studentutsläppet.

Har skolan inte redan tänkt på uppsamlingsplatser bör man bestämma med anhöriga på förhand vart man som student möter upp med dem efter utsläppet. Ange en så exakt plats som möjligt, för när planen är folkfylld krävs det inte alltid så långt avstånd innan man tappar bort varandra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *