Alternativ till den vita studentklänningen

Unga kvinnor i vita klänningar är en vanlig syn vid studentutsläppen. Klädseln har blivit en del av traditionen. Men vilka alternativ finns till en tjej som vill vara uppklädd, men ändå hitta en helt egen studentstil?

Färgglad och mönstrad
En dag som studenten förtjänar en alldeles egen outfit och något annat än den klänning man bär på vänners och släktingars födelsedagskalas, men klänningen måste för den delen inte vara vit. Det finns egentligen ingenting som hindrar studenten från att använda sig av en färgad eller mönstrad klänning. Varför inte satsa på något som sticker ut lite? Blommigt och tyll, neongrönt och mönstrat, kawaii eller sextiotalsklänning? Huvudsaken är att studenten trivs i sin klädsel och känner att hon kan vara sig själv.

Stick ut med shorts
För den som vill klä sig i vitt, men ändå sticka ut från kamraterna kan vit kavaj och vita shorts vara ett alternativ. Att klä sig tvådelat är ett enkelt sätt att klä upp sig och ändå avstå klänningen. Prova gärna material som siden för extra glamour. Matcha helst med snygga festskor med lite klack, för den uppklädda känslan. En håruppsättning med blommor eller en knuten fluga kan vara andra detaljer att komplettera sin shortsoutfit med, just för att känna sig så där sommarlovsfin som man önskar vara på sin student.

shutterstock_28123789

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *